Horeca & MKB

Horeca & MKB

In Bedum en Winsum hebben we een eigen horecagelegenheid: De Koffieleut.

De Locatie in Bedum is een lucnchroom/thee-koffiehuis waar gasten langskomen voor een lekkere bak koffie met een stukje taart, een lekkere lunch dan wel voor een high-tea. De deelnemers zijn hier zowel voor in de zaak als achter in de keuken actief. In de keuken worden taarten gebakken, soep gemaakt, belegde broodjes gemaakt etc. Voor in de zaak worden bestellingen opgenomen, wordt geserveerd en afgerekend. Regelmatig worden er ook cateringopdrachten klaargemaakt. Daarnaast moet natuurlijk ook alles schoon en opgeruimd zijn. Bij goed weer hebben is terras open en wordt er ook ijs geschept voor de gasten.

In het kader van ‘midden in de maatschappij’ en ‘gezien worden’, werken we met een groepje mee in de supermarkt. In bedrijfskleding wordt meegeholpen in de winkel. Veelal is dit vakkenvullen, spiegelen en de klanten helpen. Ook is er magazijnwerk zoals de flessenband uitruimen en het magazijn opgeruimd en netjes houden. Verder kan er ook op de versafdelingen geholpen worden en geklust worden aan andere taken die zich voordoen .
We doen dit bij de Jumbo en de Plus in Bedum. Ook hebben we De Boekenleut waar tweedehands boeken kunnen worden gekocht.